Interviuri

corul-de-copii-radio-a-cantat-aseara-la-gabroveni-

Corul de Copii Radio a cantat aseara la GabroveniPe strada Lipscani, in centrul vechi din Bucuresti, la Hanul Gabroveni, s-a deschis aseara Targul Alt.Craciun – un targ, cum le place organizatorilor sa spuna, “alternativ, de arta modernă”. In deschidere a cantat Corul de Copii Radio, un recital, de asememnea… alt fel. Cu detalii despre atmosfera, Adina Deragomir


mai mult...
oltea-serban-parau-directorul-orchestrelor-si-corurilor-radio-despre-noile-abonamente-la-sala-radio

Oltea Serban-Parau, directorul Orchestrelor si Corurilor Radio despre noile abonamente la Sala RadioÎntr-adevăr, abonamentele noii stagiuni se lansează chiar în această perioadă, când toată lumea se pregătește de Festivalul Enescu. Stagiunea noastră începe efectiv în luna octombrie, dar vom avea un concert și în septembrie și, așa cum ştiu deja cei care ne urmăresc, în fiecare an punem în vânzare abonamente, adresate în special publicului cu posibilităţi materiale mai reduse, dar care are timp și dorința de a participa la cât mai multe concerte. Le oferim astfel posibilitatea de a avea acces, pe baza unui abonament trimestrial, la toate concertele din perioada octombrie – decembrie de la Sala Radio, organizate de Radio România.


mai mult...
participarea-corului-de-copii-radio-in-deschiderea-festivalului-enescu---o-pagina-de-istorie

Participarea Corului de Copii Radio în deschiderea Festivalului 'Enescu' - o pagină de istoriejoi, 27 Aug 2015, 11:54 • CULTURĂ - AGERPRES


mai mult...
sala-radio-asteapta-publicul-in-ultimele-trei-luni-de-stagiune-cu-vedete-ale-muzicii-clasice

Sala Radio aşteaptă publicul în ultimele trei luni de stagiune cu vedete ale muzicii clasicePrintre artiştii care vor urca pe scena Radio România se numără Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma şi Ion Bogdan Ştefănescu dar şi Sarah Nemțanu, care a interpretat Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major de Ceaikovski în filmul de succes al lui Radu Mihăileanu – Concertul, precum şi celebrul Richard Galliano.


mai mult...
-radio-romania-cultural-si-orchestrele-si-corurile-radio-propun-un-week-end-cultural-intens

Radio România Cultural și Orchestrele și Corurile Radio propun un week-end cultural intensRadio România Cultural și Orchestrele și Corurile Radio România propun publicului un week end cultural intens. Un concert extraordinar la Sala Radio și debutul Turneului Pianul Calator sunt atracții muzicale aproape sold out pentru iubitorii marii muzici.


mai mult...
reportaj-de-ioana-goia

Reportaj de Ioana GoiaMihai Ungureanu a revenit aseara/vineri seara pe scena Salii Radio pentru unul dintre cele mai faimoase concerte pentru pian si orchestra


mai mult...
oltea-serban-parau-mari-vedete-au-cantat-alaturi-de-orchestra-nationala-radio-in-2013

Oltea Şerban-Pârâu: „Mari vedete au cântat alături de Orchestra Naţională Radio în 2013"Oltea Şerban-Pârâu are o consistentă experienţă în managementul cultural şi în presa românească, începând cu radioul şi presa scrisă şi încheind cu televiziunea şi presa culturală online. A condus timp de şapte ani postul particular Radio Romantic, timp de 8 ani a fost redactorul şef al postului public Radio România Cultural, din 2009 este director artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, iar de câteva luni conduce Centrul Cultural Media Radio România.


mai mult...
angela-gheorghiu--lansarea-videoclipul-celebrului-slagar-copacul

Angela Gheorghiu -lansarea videoclipul celebrului slagar „COPACUL”Angela Gheorghiu, soprana de origine romana ovationata pe toate scenele internationale de prestigiu, lanseaza astazi un nou videoclip in Romania, cu unul dintre cele mai indragite slagare romanesti: „COPACUL”, piesa semnata de compozitorul Jolt Kerestely si interpretata initial de Aurelian Andreescu. Inregistrarea muzicala a fost realizata la Sala Radio, alaturi de Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului sau principal, Tiberiu Soare.


mai mult...
dirijorul-tiberiu-soare--acasa-e-acasa-de-ce-sa-nu-incercam-sa-ne-ingrijim-si-noi-gradina-

Dirijorul Tiberiu Soare- Acasă e acasă; de ce să nu încercăm să ne îngrijim şi noi grădinaCariere pentru România
Dirijorul Tiberiu Soare: Acasă e acasă; de ce să nu încercăm să ne îngrijim şi noi grădina (interviu)
Bucureşti, 8 nov /Agerpres/


mai mult...
ovidiu-miculescu-presedinte-director-general-al-srr-nu-sunt-un-personaj-comod

Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al SRR: Nu sunt un personaj comodOvidiu Miculescu încearcă să atragă un public mai tânăr prin noua grilă de programe a radioului public. Radio România va împlini în noiembrie 85 de ani de la primele sale emisii. Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, spune că vrea să înlăture „rugina“ din această instituţie. Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“, Ovidiu Miculescu a vorbit despre decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind statutul de incompatibilitate, a povestit despre dificultăţile prin care a trecut instituţia pe care o conduce, despre experienţa din SUA în calitate de corespondent român de televiziune sau despre decizia de a importa în România telenovele.


mai mult...
george-enescu-si-vioara-lui--ecouri-lusitane

George Enescu şi vioara lui – ecouri lusitaneProbabil pentru că suntem balcanici, nu ne este propriu efortul concentrat şi mai ales concertat asupra unui proiect în totalitatea datelor sale. De aceea, mai ales în cadrul unui eveniment de anvergura Festivalului Internaţional „George Enescu”, lucrurile se realizează cu dificultate, mai ales în condiţiile ”crizei” generale.


mai mult...
orchestrele-si-corurile-radio-in-2013-

Orchestrele şi Corurile Radio în 2013Interviu Radio Romania International


mai mult...
making-the-radio-hall-star-shine-bright

Making the Radio Hall star shine brightBussines Review
25 martie 2013


mai mult...
oltea-serban-parau---despre-arta-si-bani

Oltea Şerban-Pârâu - despre artă şi baniRevista Tango, februarie 2013
Oltea Şerban-Pârâu - despre artă şi bani
de Eveline Păuna


mai mult...


< 12


Propuneri parteneriat Parteneri